torsdag 11. oktober 2012

Interessant møte med Per H. Andersen


Tirsdag 25. september 2012 hadde Beitstad Fotoklubb besøk av Per H. Andersen. Per viste fram et knippe bilder og fortale mye om hvert enkelt bilde, og hvordan han tenker når han ser et motiv. Per H. Andersen jobber og tenker ofte helt annerledes fotografisk sett enn vi i fotoklubben, så her lærte vi mye.

Etter en trivelig kaffepause og mye fotoprat juryerte gjesten vår Separator’n, og 24 bilder fra fem deltakere deltok.1. plass: ”Magnus”. Fotograf Arild Lasse Gulstad
Dette bildet hadde et fargespill som gikk fra det gjennomsiktige til det dypblå. Videre så jeg en linje som ble dannet fra gutten i forgrunnen via hodet i midten til båten. Når mastene var kuttet, så førte det til at oppmerksomheten gikk fra gutten i forgrunnen til båten bak og så tilbake til gutten, som stod slik i forhold til solen at han fikk en "hovedbelysning".
 
 
2. plass: ”Daniel”. Fotograf: Arne Opdal

Her ser jeg at guttens kroppspositur fulgte linjen som treet og grenene dannet. Det var også  epler ved skulderen og ved nakken som markerte denne samme linjen. Og uttrykket hos gutten var litt underfundig, kanskje. Det passet i hvert fall situasjonen, og gjorde at bildet ikke virket oppstilt eller arrangert.
3. plass: ”Rebekka”. Fotograf: Arne Opdal

Det siste bildet handlet om samspill mellom far og barn. Her var det ikke komposisjon og fargespill som gjaldt - komposisjonen lå på en måte i bevegelsen.

Selv om barnet ikke så på pappaen direkte, var det en gjensidighet.

 

ANTATT
To bilder brl antatt, og er ikke med blant kommentarere. Bildene heter Skjærsjøen og Sami, og er tatt av henholdsvis Svein Almli og Arild Lasse Gulstad.

 


ANTATT: ”Skjærsjøen”. Fotograf: Svein Almli


 

 
ANTATT: ”Sami”. Fotograf: Arild Lasse GulstadSluttkommentar fra Per:  Jeg har ikke vært jury før, så det var artig å betrakte bilder ut fra det perspektivet.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar