søndag 23. september 2012

Separator’n august 2012

Da er sommerferien over, og en ny sesong er i gang hva klubbmøter angår. På dette første høstmøtet hadde vi besøk av Renate G. Brønstad – som er utdannet innen reklame og selvlært fotograf. Dette ble et spenstig møte.

Her er resultatene for Separator’n 28. august 2012:
Juryert av Renate G. Brønstad:


1. plass: ”Gutten i stråleglans” Foto: Arne Torgersen
Fotografens kommentar: ”Gutten i stråleglans” er tatt på Skjærsøen 29.6 (under sommeravslutninga/fotomaraton). Det er et bilde jeg liker godt på grunn av guttens plassering i bildet og solstrålene som peker ned og leder øyet mot han.

Bildet er beskjært, det er eneste behandlingen som er gjort. Tekniske data: 1:125 sekund og blender 18 og -0,3 i korreksjon.
 


2. plass: ”Skjærsjøen”, Arne Opdal
Fotografens kommentar: Bildet der tatt på Skjærsjøen under sommeravslutninga, av den flotte solnedgangen. Dette er den fineste plassen jeg har opplevd en solnedgang i Beitstad. Bildet er justert ganske mye i Photoshop, fordi det er så lyst om natta. Det vil si at fotografiet er kraftig ”mørklagt” for å få en bedre effekt av solnedgangen.
 


Delt 3. plass: ”Heimtur” Foto: Jarle Kjeldseth
Bildet er tatt på den gamle veien fra Skalstuggu til Ådalen rett ovenfor Sul i Verdal (Karl Johans vei).

Hytta heter Kongsstuggu og ligger lunt og fint til ved et lite tjern. De to bakerste i grønt er fra Latvia så de har lang vei heim. Bildet er tatt under årets Sagamarsj med Canon IXUS lommekamera.
 


Delt 3.plass: ”Gravfossen” Foto: Jarle Kjeldseth
I hølene nedenfor fossen står det kilos-ørreter i kø, men de er ikke lett å få på kroken.  Fisket er reservert de som leier en av de to hyttene ved fossen. Elva heter Ingeldalsåa med tilløp fra blant annet Blåfjellvatna. Bildet er tatt med Canon D7 og Canon zoom 28-135 mm.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar