mandag 18. juni 2012

Separator’n...

er en uhøytidelig fotokonkurranse i Beitstad Fotoklubb. Som årskonkurransen – har Separator’n vært med siden ”tidenes morgen” – da klubben vart stifta i desember 1988.

Grunnen til navnet på konkurransen er at vi – nettopp separerer bort bilder. Hvert enkelt medlem i Beitstad Fotoklubb kan levere inntil fem bilder hver. I første omgang blir bildene vist – og i dag kommer bildene inn som digitale filer som blir vist på storskjerm, via en prosjektor.

De første årene hadde vi ofte flere runder med avskalling av bilder, slik at vi sto igjen med bare tre bilder igjen. I dag har vi forenklet konkurransen vesentlig, slik at etter en presentasjonsrunde (eller to) – så skjer juryeringa. Har vi med en eller to medlemmer som ikke har med bilder i Separator’n, får som regel vedkommende jobben med juryeringa. Er alle med, er også alle med på avstemninga, og gir poeng.


Å bli bedre
På medlemsmøtet 29. mai kom det inn om lag 25 bilder. Det er et normalt antall bilder, og ofte er det gjennomgående gode bilder på Separartor’n. I og med at vi har Separator’n på hvert medlemsmøte, er målet med konkurransen at medlemmene jevnt over skal drive med fotografering gjennom hele året – og ikke minst bli en bedre fotograf. Fotografiene blir behørig diskutert, og det gyldne snitt, motiv, fargegjengiving, redigering og forbedringer blir diskutert under juryeringa.

Det er vel ingen tvil om at juryeringa til tider har vært tøff for enkelte fotografer. Samtidig skal konkurransen bidra til å få fram en enda bedre fotograf.

På årsmøtet blir alle Separatrator’n-vinnerbildene vist, og går igjennom en ny runde. Den som vinner denne runden blir kåret til ”Årets Separatist”, og får en egen vandrepokal på peishylla fram til neste årsmøtet.

Her er bildene fra siste Separator’n (2. mai 2012) Konkurransen vart juryert av Arne Opdal. Det ble delt førsteplass:


1.plass: Blir det plask? FOTO: JARLE KJELDSETH


1.plass: Holmenkollen. FOTO: ARNE TORGERSEN


 

3.plass: Midtsommerromantikk. FOTO: GUN MARIE MYRVOLD
  

 

4. plass: Tittit her er jeg. FOTO: BRIT IRENE GRØNNESBYIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar